Vi har varit naiva

”…Vi såg det inte komma” Sveriges regering 2019

“Vi kunde inte räkna ut att det skulle vara så svårt att integrera så många människor från en främmande kultur som inte pratar svenska”

Regeringen 2020
”Vi har varit Naiva. Vi såg det inte komma”

“Vi kunde inte räkna ut att det faktiskt kostar något varje gång vi ger medborgarna rättigheter, vi ville bara framstå som progressiva, men inser nu att vi enbart framstår som… naiva”.

Regeringen 2021
“Vi har varit Naiva. Vi såg det inte komma”

“Vi trodde inte riktigt på det där att naturens ekosystem faktiskt har ett värde även i ekonomiska termer, vi låtsades förstå det, men inga av våra politiska beslut utgick från det”.

Regeringen 2022
“Vi har varit Naiva. Vi såg det inte komma”

“Vi förstod inte riktigt att en ekonomi som baseras på ränta måste växa ständigt för att inte krascha, och även om vi insåg att det inte kan hålla för evigt så struntade vi helt enkelt i att förbereda för det”.

Regeringen 2023
“Vi har varit Naiva. Vi såg det inte komma”

“Vi har nu insett att vi inte kan ha en ekonomi där nya pengar ständigt skapas genom lån, och att detta sköts av privata kommersiella banker”.

Regeringen 2024
“Vi har varit Naiva. Vi såg det inte komma”

“Vi har nu äntligen förstått att vi inte kan värdera saker i pengar, eftersom de inte har något reellt fast värde. Vi måste tänka i termer av tid och energi, eftersom inga verkliga värden skapas bara för att vi skapar mer pengar”.

Regeringen 2025
“Vi har varit Naiva. Vi såg det inte komma”

“Vi förstod inte att det finns olika typer av innovativ teknik. Viss teknik förbättrar eller löser frågor kring basala energibehov. Annan teknik skapar bara massa konsumtion av underhållning och bekvämlighet som leder till ökad konsumtion av energi”.

Regeringen 2026
“Vi har varit Naiva. Vi såg det inte komma”

“Vi har insett att vi inte kan förvänta oss att medborgarna ska knytas till en global moral och kunna ta in och reagera på lidande på hela planeten. Människans natur är helt enkelt inte sådan, vi är byggda för samarbete i lokalsamhällen, därför decentraliserar vi nu Sverige och satsar på det småskaliga.”

Regeringen 2027
“Vi har varit Naiva. Vi såg det inte komma”

“Vi har insett, kanske lite sent, att utmaningen är inte bara att skaffa billig energi, utan också ta in det faktum att tillgång till energi ökar mänsklig konsumtion som leder till ökade skador på naturens ekosystem. Även om vi hittar billig enkel effektiv energi, så är inte det lösningen”.

Regeringen 2028
“Vi har varit Naiva. Vi såg det inte komma”

“Vi måste erkänna att vår politik baserats på ideologiska fantasier och idéer om att människan inte tillhör naturen. 
Men nu har vi insett att människan är bara ett avancerat djur som likt andra djur har en begränsning i populationsökning i förhållande till storleken på revir och naturresurser”.

Kollapsologen är ett kollektiv av skribenter som tillsammans skapar en civilisationskritisk blogg som resonerar kring frågor som: klimatförändring, kollaps, omställning, prepping, ekonomisk recession, hot mot demokratin, hot mot välfärdssamhället, matförsörjning, ekologi, energibrist, fossila bränslen, krig, geopolitik, svält, migration, samhällskollaps e t c.
Vad är kollapsologi? Hur stor är risken för en samhällskollaps? Hur kan en kollaps kunna komma att se ut? Hur kan civilisationen se ut efter olika kollapser?

Vad läsarna tyckte
[Total: 3 Average: 4.7]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.