Makternas motstånd

I science fiction romanen Stiftelsen från 50-talet räknar en grupp människor ut att imperiet är på väg att gå under, men det sker (likt romarrikets undergång) långsamt. De inser också att systemets undergång kommer att lämna efter sig anarki och kaos (precis vad som hände efter romarrikets fall). De satte igång att förbereda en ny samhällsstruktur som skulle växa i smyg och parallellt med det söndervittrande imperiet.
Men eftersom alla organismer (människor, såväl som företag och stater) slåss för sin överlevnad (och sin dominans) så motarbetades stiftelsen. De fick i skymundan förbereda sig, utan hjälp från det söndervittrande imperiet.

Kollapsologen är en civilisationskritisk blogg som resonerar kring frågor som: klimatförändring, kollaps, omställning, prepping, ekonomisk recession, hot mot demokratin, hot mot välfärdssamhället, matförsörjning, ekologi, energibrist, fossila bränslen, krig, geopolitik, svält, migration e t c.
Vad är kollapsologi? Hur stor är risken för en samhällskollaps? Hur kan en kollaps kunna komma att se ut? Hur kan civilisationen se ut efter olika kollapser?

Vad läsarna tyckte
[Total: 1 Average: 4]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.