Folkets försvar

Det finns i Sverige cirka 2 miljoner lagliga vapen. Det finns i Sverige cirka 300.000 jägare. Vad kan man använda dom till i en krigssituation?

I USA är rätten att äga vapen kopplad till idén att staten aldrig ska kunna ”sätta sig på” befolkningen. Om en totalitär fascistisk regering tar över så har folket medel att motsätta sig ett sådant styre.

Å andra sidan, vad händer i ett land i kris där staten inte längre kan garantera lag och ordning – om det finns 2 miljoner vapen på en befolkning på 10 miljoner, som i Sverige?

I Tjeckien är det beslutat att laglydiga privatpersoner som äger vapen, det vill säga jägare och sportskyttar, skall räknas som en del av det tjeckiska totalförsvaret.

Läs hur dom gjorde i Tjeckien

Kollapsologen är en civilisationskritisk blogg som resonerar kring frågor som: klimatförändring, kollaps, omställning, prepping, ekonomisk recession, hot mot demokratin, hot mot välfärdssamhället, matförsörjning, ekologi, energibrist, fossila bränslen, krig, geopolitik, svält, migration e t c.
Vad är kollapsologi? Hur stor är risken för en samhällskollaps? Hur kan en kollaps kunna komma att se ut? Hur kan civilisationen se ut efter olika kollapser?

Vad läsarna tyckte
[Total: 2 Average: 2.5]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.